Qui som

Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel
El Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel neix amb un curs pilot l’any 1999 i ja l’any 2000 s’instal•la a la primera vela – escola, en uns terrenys cedits pel districte de Nou Barris a l’Associació de Circ Rogelio Rivel. D’aquesta manera, s’engega un programa de dos cursos per a la formació preparatòria en arts del circ per a alumnes entre 16 i 25 anys.

Amb aquesta vela es crea un espai històric a Barcelona, dedicat especialment al circ i principalment a la formació i la creació, un espai que és un lloc de trobada, d’entrenament i d’intercanvi.

Nascut i desenvolupat en base a l’esforç i voluntarisme d’un equip de professors i gestors, el Centre és, actualment, un projecte consolidat i reconegut a nivell europeu com a membre de la FEDEC (Federació Europea d’Escoles de Circ) com a escola preparatòria i professional de formació en les Arts del Circ.

Els primers professors del Centre van rebre classes directament de Rogelio Rivel, artista d’una llarga nissaga de circ català; el nom de l’escola li ret homenatge per haver-nos sabut transmetre el seu profund amor per aquest ofici.

Any rere any, l’equip ha sabut trobar un equilibri entre l’ensenyament tradicional, la formació autodidacta i les aportacions provinents d’altres països i altres àmbits pedagògics i artístics per tal d’oferir una formació de nivell.

El 2 de juny de 2015, la Generalitat de Catalunya va aprovar el Cicle Formatiu de Grau Mig en Arts del Circ. Des del curs 2015-16, ja estem en disposició d’oferir un títol propi a través del nostre programa formatiu.